theo van gogh vermoord

Dinsdag 02 November 2004 in categorie Media

Enige dagen geleden gebruikte ik hem nog in een ludiek voorbeeld voor het 'Stijlloos Stijlboek', vanmorgen werd ik opgeschrikt door het ontstellende bericht dat Theo van Gogh voor het Stadsdeelkantoor Oost in Amsterdam is doodgeschoten. De dader is gearresteerd. Getuigen beweren dat er een brief met teksten in Arabisch schrift op Van Goghs buik is gevonden. Het is te hopen dat dit onjuist is, anders krijgt de Islamitische gemeenschap het nog knap moeilijk.
Ik moest verder onmiddellijk denken aan het satirische stukje dat ik een dag voor de moord op Pim Fortuyn schreef. Het was getiteld: 'De laatste vragen voor Fortuyn'. Vooral die titel kwam door de gebeurtenissen daarna in een bijzonder wrang daglicht te staan. Net als nu dat stukje met Van Gogh. Op deze manier is satire niet leuk meer...

Opvallend is trouwens dat de servers van de internetmedia niet werkelijk zijn berekend op dit soort gebeurtenissen. Vanaf het moment dat het nieuws bekend werd waren de sites van de Telegraaf, lokale omroep AT5, Nu.nl en Het Parool niet bereikbaar.