fotograaf belaagd

Maandag 08 Maart 2004 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Ik ontving vandaag het volgende bericht:

“Afgelopen donderdagavond om 23 uur hebben drie mannen gepoogd fotojournalist Thomas Schlijper te intimideren door aan zijn deur aan te bellen met bivakmutsen op en camera in de aanslag. Ze hebben foto's gemaakt van zijn huis en van de huisgenoot die de deur opende en zeiden naar Schlijper op zoek te zijn. De politie was zeer snel ter plaatse en wist het drietal in de buurt aan te houden. Het gaat om: Clinton A. (Landelijk Coördinator Jonge Fortuynisten, Utrecht) Maarten van G. (Jonge Fortuynist en kameraad van A., Hilversum) Alwin K. (NNP/NieuwRechts-activist, in het verleden veroordeeld wegens uitspraken op Stormfront, Zaanstad).”

Sommige lieden in dit land moeten zo te zien toch echt professionele geestelijke bijstand gaan zoeken. Al die moeite en tijd die deze jongens erin steken om een fotograaf die hen politiek niet aanstaat schrik aan te jagen! Want zoiets kost je toch een hele avond. Om nog maar niet te spreken van alle voorbereidingen: bivakmutsen breien, wegwerpcameraatje kopen bij Het Kruidvat, helemaal met de trein naar Amsterdam komen vanuit Utrecht, Hilversum en Zaandam, verzamelen bij een niet nader te noemen haringkar, uitzoeken welke tram of bus naar het huis van Schlijper gaat (codenaam 'Kiekje'), aan de conducteur vragen te waarschuwen wanneer ze eruit moeten... Ga er maar aanstaan!
Ja, dit zou Pim beslist allemaal zo gewild hebben!

Update 27-03-2004: Op Jelmers Infostek staat inmiddels een foto zonder bivakmuts van twee van de drie heren. Dan weet u bij gelegenheid wie u precies aan de deur heeft.