Van paranoia tot kalenders

Vrijdag 03 Oktober 2003 in categorie Even afreageren

Ik kreeg een brief van Jan Jaap de Graeff. Die is nét drie dagen directeur van de Vereniging Natuurmonumenten en komt mij nù al lastig vallen! Hij vroeg of ik lid wilde worden.

Ja, hoor eens Jan Jaap, dat gedonder moet ik niet! Aan mijn lijf geen polonaise! Hoe kom jij aan mijn adres? Ik wil helemaal niks met jou te maken hebben! Straks word ik nog opgepakt vanwege banden met een terroristische organisatie! Want alles dat maar een beetje met dierenliefde en milieu kan worden geassocieerd zit tegenwoordig meteen in de verdachtenbank. Dus ik houd mij voorlopig even verre van dit soort clubs.

Straks word ik nog opgepakt!

En die kalender van jou gaat ook van de wand, evenals die van Het Noord-Hollands Landschap! Dat is bij een huiszoeking allemaal belastend materiaal!
Ik neem wel een kalender met truttige foto's van het Koninklijk Huis, dat lijkt me een stuk veiliger in deze paranoïde tijden. Hoewel... Die lui zitten tegenwoordig ook lekker ruim in de criminele connecties, dus da's geen optie meer.

Dat gedoe rond de vermeende relatie tussen Mabel Wisse Huppelkut en wijlen Klaas Bruinsma brengt me trouwens ineens wél op een idee zeg! Een gat in de markt zogezegd: de Nationale Liquidatie Kalender! Met portretten van Klaas Bruinsma, Sam Klepper, Ronnie Ondunk, Cor van Hout, Bertus Luske, Charly Wong, Gerard van Berge, George Plieger, Robert ter Haak, Henk Boom, Jan Femer, Magdi Barsoum, 'Acika' Bulatovic... Heb ik er al twaalf? Al meer zelfs! Elk jaar worden er wel enige tientallen omgelegd, dus we kunnen nog een tijdje voort.

Zo gaat dat dus: voor je het weet ver'zeil' je in de raarste dingen..

Tags: