Majesteits-stennis (vervolg)

Donderdag 07 Augustus 2003 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De gemeente Wassenaar heeft het kort geding dat de NVJ aanspande tegen het fotografeerverbod rondom Villa De Eikenhorst verloren. "Een beetje knullig," schijnt prinses Máxima in een eerste reactie te hebben gezegd. Burgemeester Herman van den Muijsenberg hoeft het prinselijk paar dan ook voorlopig niet meer onder ogen te komen.
Zo zie je maar eens wat een stuk alhier, alsmede de krachtdadige actie bij Xiffy en David Rietveld voor invloed kan hebben! Weblogs blijken toch een geduchte politieke factor te worden!

Máxima heeft gelijk: het was ook heel dom aangepakt van de Wassenaarse bestuurders. Wanneer zij bijvoorbeeld slechts het gebruik van telelenzen hadden verboden was er wellicht minder commotie geweest. Ik ben in elk geval wel benieuwd of de NVJ in dat geval óók naar de rechter zou zijn gestapt.

Wellicht gaat Wassenaar in hoger beroep. Doe dat nou niet, zou ik zeggen. Kies een andere strategie. Je moet die bestuurders ook alles voorkauwen tegenwoordig. Geen greintje fantasie. Verplaats bijvoorbeeld de vliegbasis Volkel of Twente naar het terrein van Villa De Eikenhorst. Die vliegbases staan toch op de nominatie gesloten te worden en als je de startbanen en de kernkoppen dan gewoon op het domein van De Horsten legt is iedereen tevreden.

Ga maar na, de voordelen zijn legio. Allereerst hoeven vele luchtmachtmilitairen niet ontslagen te worden. Daar zijn ze bang voor namelijk. Ten tweede krijgt Wassenaar een economische impuls, want ze schijnen daar nogal armlastig te zijn. Ten derde, en dat is in dit geval het belangrijkst, kun je dan tenminste met goed fatsoen een fotoverbod instellen dat iedereen als vanzelfsprekend accepteert. Weg met al die vliegtuig- en royalty-spotters, want het is militair terrein. Tevens zijn Willem-Alexander en Máxima dan verzekerd van een optimale beveiliging. Dat beetje geluidsoverlast moeten ze dan maar voor lief nemen. Je moet tenslotte wát overhebben voor je privacy...

Heeft Villa De Eikenhorst eigenlijk dubbele beglazing?

Gerelateerde onderwerpen:
Xiffy: Wassenaar heeft de zomer in zijn bol.
David Rietveld: Goed idee! en Gelijk.

Tags: