Minachting voor België

Dinsdag 11 Februari 2003 in categorie Politiek & Maatschappij

Het altijd interessante LVBlog maakt ons attent op de laatdunkende houding van de Wall Street Journal ten opzichte van België. Onze zuiderburen krijgen een emmer Amerikaanse minachting over zich heen vanwege hun opstelling in de kwestie Irak. Dit toont maar weer eens aan dat de kleine landen binnen de Nato geacht worden louter als kritiekloos klapvee achter de Verenigde Staten aan te lopen en verder de brutale bek dienen te houden.

Kijk eens aan! Een mooi leerpuntje voor onze eigen minister van Buitenlandse Zaken, Jaap de Hoop-Scheffer! Die is blijkbaar nog heel goed weggekomen laatst, bij zijn bezoek aan Colin Powell! Nu mocht hij nog diens hand schudden, maar volgende keer zal ongetwijfeld van hem worden verwacht dat hij nederig knielend de ring van Paus Powell kust.

Eindelijk zeggen ze het hardop: kleine landen stellen helemaal niets voor, worden totaal niet serieus genomen. Is dát even een opluchting! Nu kunnen zij zonder enige wroeging hun lidmaatschap van de Nato opzeggen en die miljardenorder voor de Joint Strike Fighter annuleren!
Iedereen blij: de VS is van die kleine horzels af en wij in één klap van onze begrotingsproblemen.

Beste Japie, mag ik zo onbescheiden zijn u in dit verband nog eens de column 'Nederland is klein' in herinnering te brengen? Dat was eigenlijk net zoiets...

Maar ja, Verbal Jam is ook maar een kleine speler op het wereldtoneel...

Tags: