Kleine irritaties

Dinsdag 03 September 2002 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Technologie, Ergernis, Woede of Frustratie, Technologie

Ik vermoed dat het een van de meest besproken onderwerpen op internet is: het geëtter met Windows en allerlei programmatuur. Hele sites zijn eraan gewijd, als kleine humoristische compensatie voor alle opgedane frustraties. Aangezien ik niet de software-ellende van de hele wereld op mijn nek wil nemen, zal ik u nu alleen even leedvermaken met mijn eigen frustraties.

Ik heb een Pioneer DVD drive in mijn computer. Niet dat ik ook maar één enkele DVD bezit, maar ik viel gewoon voor de erotische provocatie die uitgaat van dat sexy model met een gleuf in plaats van zo'n suf laatje. Ergens is het ook veel natuurlijker: cd erin, hap-slik-weg. Opeens bedenk ik nu dat ik er met lipstick wel een mond omheen kan tekenen... Maar goed, daar gaat het nu niet om, ik laat mij weer meeslepen.

Ik stop één van mijn cd's in die drive teneinde enkele mp3tjes daarvan te rippen. Het mp3 opnameprogramma blijft echter laconiek melden dat de 'cd-rom drive emtpty' is.
Er is een hele bijbel volgeschreven om de wereld ervan te doordringen dat de mens de hoogste in rangorde binnen de schepping is en verre superieur is aan al het andere op deze aarde. Waaronder dus een mp3-programma.
In mijn goedertierenheid check ik nog éénmaal of er inderdaad geen cd in zit. Zoals te verwachten was: er zit wèl een cd in!

Op zulke momenten kan ik toch zó giftig worden! Ik raak soms helemaal buiten zinnen. Dat eigenwijze, betweterige, bijdehandte, pedante, gelijkhebberige, wijsneuzige gedoe van die software altijd! Wie is hier nu de homo sapiens, de wetende mens, de homo faber, de technische mens, de homo multarum literarum, de zeer belezen mens? Ik toch zeker! Toegegeven, ik heb dit Latijnse gewauwel allemaal overgeschreven van een Van Dale cd-rom, maar dit doet niets af aan mijn intellectuele superioriteit ten opzichte van datzelfde schijfje!

Dus ga ik dat meelijwekkend mp3-programma even leren wie hier nu de slimste is! Die cd-drive is niet leeg. Kijk maar: om mijn gelijk te onderstrepen duw ik er zelfs nog een tweede bij, ram ik er nog een derde in! Dat zal 'm leren! Hoewel, hij blijft stug volhouden dat ie leeg is. Ok, dan kan er dus nog méér bij kennelijk.
Ik stamp zes jaargangen Volkskrant inclusief zaterdagbijlagen door de gleuf. "CD-rom drive is empty".
Jij je zin. Ik zal je tot kotsens toe volproppen! Eens zien, wat hebben we nog meer in huis... Ja, hebbes: een doos met twaalf dozijn bevroren hamburgers. Reeds lang over de datum heen, want overgebleven van een verregende barbecue vorig jaar.
Hé, da's gek: die hamburgers accepteert ie niet. Zeker een verkeerde regiocode. Weet iemand hoe je een Pioneer DVD-speler regiovrij maakt?

Ik krijg een ander idee. Waarom moeilijk doen met m'n eigen legale cd's? Ik download Kazaa en haal gewoon alles illegaal van internet. Want als een volle cd-drive leeg is, is illegale muziek gewoon legaal. Zó logisch is dat! Kennelijk...