onzindelijk (2)

Zaterdag 11 Mei 2002 in categorie Satire

[verkiezingscampagne 2002]

De bui die ik afgelopen woensdag al zag hangen begint nu te vallen: ruzie in de LPF-tent.
Bestuurslid Dost riep zichzelf gisteren vanuit zijn glimmende Mercedes tot leider uit.
Heer Herben, inmiddels verslaafd geraakt aan de media-schijnwerpers, bracht daar misnoegd tegenin dat hij voorlopig de leider was. Hij was het gekonkel zat, verklaarde hij, daarmee toegevend dat er binnen de LPF sprake was van gekonkel.
Jim Janssen van Raay deed ook nog een duit in het zakje, maar die man verdring ik altijd, dus laat maar zitten.

Laat ik mijzelf de bek eens openbreken. De grote roerganger ligt nog nauwelijks onder de zoden of de machtsstrijd begint. Wanneer het stoffelijk restant van de heilige Fortunus over een aantal weken naar Italië wordt geëxporteerd zal blijken dat hij zich inmiddels in zijn graf heeft omgedraaid.
Want hadden zijn discipelen niet de mond vol gehad van 'uit respect voor Pim de verkiezingen laten doorgaan', van 'we kiezen geen leider, want Pim is onvervangbaar', van 'piëteit' en meer van dat soort schijnheiligheden?

Wat is er nu over van dat respect en die piëteit? Of golden deze begrippen alleen voor de andere partijen? Blijkbaar wel, want kennelijk zijn de schaamteloze intriges binnen de LPF al boven de nog openstaande kist begonnen.

Daar zijn de overige partijleiders dan mooi ingestonken. De afgelaste verkiezingscampagne dwong hen tot zwijgen, terwijl het volkssentiment en de media de Fortunisten deze week een onafzienbare, gratis Pim-promo in de schoot wierpen. Ziehier de onnozelheidsfactor binnen de democratie.

Ik gun de mensen van harte hun emoties. Want ik ben een aardig mens en ik heb een groot hart, om Zijne Heiligheid zelve te citeren.
Maar zien diezelfde mensen nu niet dat ze hier zelfs postuum nog door de professor en zijn trawanten belazerd worden?

Want waar wonen die potentiële Fortuynkiezers? In onmetelijke huizen, zoals Pim? Of op een etagewoninkje? Hebben zij buitenhuizen bij Venetië of een opgelapte sta-caravan in Voorthuizen? Rijden zij in een Jaguar of een oude Golf? Hebben zij een butler of een Moulinex? Roken zij Havanna's of zware Van Nelle?

Kortom: wie is hier nu echt kaal? Maak als de sodemieter dat je op je eigen partij gaat stemmen!

of ben ik nou meteen een linkse activist?