laat maar zitten?

Maandag 11 Maart 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Een vriend vertelt het volgende: op een computerbeurs worden digitale fotocamera's verkocht. Nieuw, maar overjarige modellen. Een partijtje van een stuk of tien. Prijs ongeveer driehonderd gulden (ja, was vorig jaar).
Dat is goedkoop, dus hij neemt er eentje mee. Er blijkt geen software bij te zitten om de foto's naar de computer over te zetten. Hij gaat bellen. De software moet uit Japan komen, maar twee maanden later krijgt hij keurig netjes de software thuis. Hij blij.
Bij navraag blijkt hij echter de enige te zijn die achteraf om de software heeft gevraagd. Zonder de software heb je niets aan die camera.
Dan vragen wij ons af: wat doen die andere negen mensen met die camera? Verklaren zij het ding tot miskoop? Zijn zij onverschillig? Hebben zij geld teveel?

Zelfde vriend: drogisterij Kruidvat verkoopt een telefoongids op CD. De informatie van gids is structureel verkeerd ingevoerd en is daardoor onbruikbaar. Hij belt erover naar het hoofdkantoor, maar Kruidvat daar kan men zich niet druk maken over een misgekleunde oplage telefoon-cd's. Men meldt eveneens dat hij de eerste is die belt.
Hij brengt de cd terug. Hij hoort dat hij de enige is die het gebrekkige ding heeft geretourneerd.
Er moeten meer mensen zijn die de telefoon-cd hebben gekocht. Alweer: verklaren zij het ding tot miskoop? Zijn zij onverschillig? Hebben zij geld teveel?

gaat het ons te goed?