De eeuwige smoes

Vrijdag 21 December 2001 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Politiek & Maatschappij

We gaan het eens hebben over De eeuwige smoes van Big Brother. We refereren hier aan een literair fenomeen, niet aan een stompzinnig televisieprogramma.

Ons gristelijk CDA in de persoon van Joop Wijn vond dat het tijd werd de vingerafdrukken van asielzoekers op te slaan. Dit is handig ter bestrijding van criminaliteit en ander terrorisme.
CDA leider Jan Peter Balkenende is de baas van Joop Wijn, dus die houden we verantwoordelijk. Trouwens, als u vindt dat dit allemaal oud nieuws is verzoek ik u beleefd om eerst 'op de voet gevolgd' te lezen.

Klaar? Dan kunnen we verder. Onze DNA-deskundige Dr. Ronald Plasterk kondigt in het discussieprogramma 'Buitenhof' aan het profiel van zijn wangslijm op de Buitenhof-site te zetten en houdt woord. Iedereen mag namelijk zijn DNA weten. Ik heb zijn profiel gezien, maar niet gelezen. Ik ben DNAnalfabeet, dus het zegt me niets. Misschien is hij populair bij de vrouwen sinds hij een 'column' mag reciteren op tv en kunnen zijn aanbidsters daarmee eerst checken of hij het tongzoenen waard is. In elk geval ook oud nieuws.

Steeds opnieuw worden er pogingen gedaan om onze privacy te pirateren. Pas sinds 1971 is daar echt discussie over. Indien u destijds in Nederland rondliep bent u geteld. In 1971 was de laatste min of meer geslaagde poging tot een openlijke volkstelling in Nederland. Daarna is het verder in het geniep gedaan en omdat we inmiddels allemaal een sofi-nummer hebben.

Het is aan alerte mensen als Dr. Jan Holvast te danken dat er nog geen 'PIC' (Personal Identification Chip) in onze schedel zit, geel oormerk in onze oorlel bungelt of streepjescode op onze onderarm getatoeëerd staat. Gaat dit laatste voorbeeld u schandelijk te ver? Dan behoort u niet tot het Joodse volksdeel. Dat heeft helaas de decimale variant nog vers in het getraumatiseerd geheugen.

Telkenmale erger ik mij wanneer politici en schijnheilig brave burgers onze persoonlijke levenssfeer verregaand willen vastleggen. Altijd met het argument: 'Wie niets te verbergen heeft, heeft nergens last van.'
Een weldenkend mens krijgt van zulke onzin-redeneringen acuut kippevel op de diep getergde eksterogen. Immers, het is de vrijheid van elk mens om zelf te bepalen of hij of zij iets wil of moet verbergen. In tijden van dictatuur of bezetting moet maar al te vaak het goede worden verborgen, bewaard en beschermd tot betere tijden.

Lieden die voornoemd argument vanaf heden nog één maal wagen te gebruiken zullen wij terstond lobotomieëren! Daar zijn we rap mee klaar, want veel hersensubstantie zullen wij niet aantreffen.
Jan Peter Balkenende van het CDA en Ronald Plasterk van het DNA hebben niets te verbergen. Zij zullen er dus geen bezwaar tegen hebben dat wij alvast de volgende gegevens over hen vastleggen:

a. Jan Peter Balkenende speelt graag scrabble. Zijn vrouw legde het woord 'normen'. Spontaan sloot hij daar kruislings op aan met het woord 'onaneren'. Zijn vrouw moest even slikken, maar probeerde het later nog maar eens met het woord 'waarden'. Tevergeefs, JPB kwam daar alweer kruislings overheen met 'masturberen'. Niet lang daarna pleitte hij in een interview met Elsevier voor het verplicht invoeren van het vak 'normen en waarden' in het onderwijs.
Want: "Je hebt jongeren in ieder geval tot hun 16e op school, dus die periode moet je ook benutten om ze voor te bereiden op de samenleving."
b. Over Ronald Plasterk kunnen we korter zijn: die is in het geniep een Depend-slip en Tena-Lady fetisjist.

Ondertussen schroomt Verbal Jam niet het nieuws te verzinnen of te verdraaien waar u bij staat. Alles is tenslotte betrekkelijk.