kleijngeestig

Zondag 02 December 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

We moeten de gebeurtenissen in deze wereld in de juiste proporties bezien. Lees daarom liefst eerst het stuk over 'schelden'. Dat helpt wellicht om hetgeen ik nu ga schrijven in een verantwoorde context te plaatsen.

C. Kleijne is een weblogger die het tot zijn missie, zo niet zijn levenswerk, heeft gemaakt om andere web-, life- en ego-loggers eens een duchtig te tarten onder het motto: 'Weg met die kliekjes! Pak die zooi eens hard aan!'.
In principe is dit een idee met potentie. Mits het op humoristische en verbaal begaafde manier gebeurt. Dan krijg je op den duur hetzelfde effect als destijds bij Wim Kan: elke politicus die niet in zijn Oudejaarsconference werd afgezeken was diep gegriefd.
Helaas, wij zijn teleurgesteld. Het scheldwoordenvocabulaire van Kleijne is te beperkt. Hij komt niet verder dan ontelbare 'watjes' (werkt hij bij Utermöhlen?), een enkele 'fuck(-ing)' en menig 'zuig'-vonnis.
Hij verdient in daarom enige steun, want het is ons beleid om starters op de weblogmarkt bij gebrek aan voldoende eigen creatief kapitaal enigszins tekstueel te subsidiëren.

Allereerst de 'watjes'. Zelfs in verregaand benevelde toestand is de gemiddelde scribent nog wel in staat daarbij de associatie met 'wattenstaafjes' of 'wattenschijfjes' te maken. Zeg nu zelf: je hebt direct al veel meer affronterend potentieel wanneer je binnen het wattenproductaanbod ietwat varieert! Lekker poeren en roeren met een wattenstaafje in het weblog van een ander! Het opgediepte oorsmeer met een wattenschijfje flink tussen de regels uitvegen en de daarbij opwasemende putlucht tot op moleculair niveau genadeloos protocolleren in je eigen log!
Bovendien, wat voor scheldwoord is dat nu: 'watje'!? Dat stelt toch niks voor! Het is een woord dat zo van een negentiende eeuws leesplankje had kunnen komen! Valt in de categorie 'Pim, Zus, Jet'.
Zoek en vervang: 'watje' -> 'jetje'. Wat een jetjes allemaal! Wat een pimmetjes, wat een zussies zeg! Neem daar desnoods toevlucht tot Engels: wat een sissies! What a wally you are!
Maar ja, zucht..., het blijft toch een beetje soft allemaal. Precies hetgeen hij de 'weblogga non grata' verklaarde sites verwijt.

En dan dat veelvuldig 'zuigen'. "Wie zuigt daar?" De rillingen lopen over mijn nagelriemen als dat woord 'zuigen' te pas en te onpas opduikt. Zoals bekend is het een rechtstreekse vertaling van het Engelse 'sucking'. Maar dan geef ik toch de voorkeur aan het Engelse variant, want dat biedt -zeker in slang- veel gevarieerder interpretatiemogelijkheden. Van zuigen, zogen, likken, rondhangen, vleien enflikflooien tot beffen en pijpen, je kunt er alle kanten mee uit.
Het bekt ook niet lekker, dat 'zuigen'. Het is zo weeïg...
Het is Kleijne met zijn happy meal bij Mac Donalds, lebberend aan een maxicola met veertig rietjes erin. Om vervolgens na consumptie provocerend hard door de zaak te boeren, ondertussen olijk rondkijkend: "Kijk eens wat ik durf!?"
Nee Kleijne, ik moet harde site-suckende beelden doorkrijgen bij het aanschouwen van jouw log:
Kleijne, liggend naast een vers geruimde zeug bij het destructiebedrijf, wanhopig de tepels afrukkend, hunkerend naar een postmortale druppel gelige varkensmelk! Het moet verbaal dampen daar!
Pas dan heb je het niveau om ook andere loggers eens flink doch sportief te grazen te nemen. Je mag bij mij beginnen. Dan kan ik zien of je al een basisplaats verdient.


Tja, verder is er op zijn site niet veel te beleven behalve wat klein ongerief. 'Tellers zijn voor mietjes!' roept hij dapper. Hij beschouwt zichzelf als zodanig, getuige de NedStat teller. De informatieve waarde van die opmerking ontgaat mij dus.
O, wacht! Wacht, wacht, wacht, waaaaacht...: ik bespeur een variatie! Hij heeft het ergens over 'zuigtabletten'! Maar dat is leuk gevonden! Hééélemaal niet gek! Ja lezers, dit moet even: 'positief bekrachtigen' heet dat in de pedagogiek.

Uiteraard heb ik, zoals tegenwoordig onontkoombaar is, een deskundige van Instituut Clingendael ingeschakeld om ons het fenomeen Kleijne te verklaren. Daar kwam om zo te zeggen het hierna volgende 'daderprofiel' uit. Vanzelfsprekend heb ik daarbij slechts een geanonimiseerde versie van Kleijnes website voorgelegd.

Geslacht: mannelijk.
Lichamelijke leeftijd: tussen de 15 en 30 jaar.
Geestelijke rijpheid: tussen de 15 en 16 jaar, ontwikkelingsstoornissen voorbehouden (zie verderop).
Jeugd: nog gaande. Pathologische zucht naar aandacht.
Seksuele geaardheid: zichzelf.
Relaties: zijn moeder. *)
Ouders: watjes. *)
Obsessies: medicinale watten. Manifesteert zich in wattenfetisjisme door met speeksel bevochtigde wattenpropjes in neus, gehoorgangen en anus te persen.
Justitieel verleden: aangehouden op diverse luchthavens op verdenking van het slikken van cocaïnebolletjes. Vrijgelaten nadat hij slechts bolletjes vette watten bleek te kakken. Verdachte verklaarde dat het Marshmellows waren, doch nader onderzoek bij het Gerechtelijk Laboratorium toonde residuen van katoenvezels aan.
<i>Prognose: kansarm.
Aanbevolen therapie: poezie-album laten bijhouden.


*) Noot van de auteur: hier gaan wij eigenlijk op z'n Israëlisch over de schreef, waarvoor mijn verontschuldigingen. Zie artikel 'Schelden'.

U ziet beste lezers (met name de direct door Kleijne getroffenen onder u), schelden doet geen zeer zolang er slechts met watten wordt gesmeten.

Intussen wacht ik met spanning het moment af waarop Kleijne ons allen gaat meedelen dat het allemaal maar een grap was, dat hij iedereen toch mooi de boom in heeft gejaagd, dat al die watjes toch maar lekker hapten, dat hij eigenlijk niet bestaat, dat hij eigenlijk dood is.
Of hij zegt te weten waar ik woon (James Wattstraat).

O ja: 'cool' is ook maar een grijze hippieterm uit de jaren 60