een afknapper

Zondag 11 November 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Het is natuurlijk idioot, maar ik voelde mij compleet afgesneden van de rest van de wereld. Van zaterdagmiddag tot en met zondagmorgen lag mijn kabelverbinding (UPC natuurlijk) eruit. Ik kon dus mijn weblog niet bijwerken. Daarom excuus aan mijn miljoenen lezers die dagelijks smachten naar mijn hersenspinsels.
Mijn kabelmodem is een afzichtelijk ding. Het lijkt gemaakt in de Oekraïne onder het Stalinistisch bewind, een rechthoekig brok donker antraciet metaal, behoorlijk zwaar en met dikke koelribben. Aan de voorkant vier piepkleine lichtjes. Wanneer die ene rechtsboven staat te knipperen heb je een probleem, weet ik nu. Geen verbinding.
Uiteraard wilde het toeval dat ik net mijn 'kabelcomputersysteem' had voorzien van twee besturingssystemen (laat ik niet technisch worden). Het schijnt in de genen te zitten dat een mens in zo'n geval eerst aan zichzelf gaat twijfelen en niet aan de techniek. Alle instellingen dus nagelopen, kabeltjes gecontroleerd, modem ge-reset en deze procedures voor de zekerheid meermalen herhaald. Vergeefs: het lampje bleef irritant knipperen. Ik begreep nu waarom die kabelmodems zo robuust zijn uitgevoerd. Dit soort dingen vraagt teveel van de frustratietolerantie van de abonnee.
Neefje gebeld. Want hij heeft ook kabelinternet. Hij had wel verbinding. Waarom bel ik dan niet meteen? Hierom: het beschreven kabelmodem is zo afzichtelijk dat iedereen het diep wegwerkt achter het bureau, de boekenkast of het waterbed. Ik wil het iemand niet aandoen om te vragen het ding op te graven en met mij vervolgens een conversatie te hebben over welke lampjes wel en niet aan horen te zijn. Want let wel, dit gesprek wordt gevoerd terwijl beide partijen ergens diep met hun hoofd naar beneden hangen achter stoffig meubilair, zaklantaarn tussen de voortanden geklemd om naar vier lullige lampjes te staren.
Gelukkig, het viel mee. Hij had twee weken geleden hetzelfde gehad, zijn vriend een week later en dus wist hij alles nog uit zijn hoofd. Knipperend lampje rechtsboven = geen verbinding. Het lag dus niet aan mij. Ik had voor niets aan mijzelf getwijfeld.
Hedenmorgen, al bijna lunchtijd, viel mij een kinderlijke blijheid ten deel: het lampje knipperde niet meer! Het werkte allemaal weer!
En dan vindt men het gek dat terroristen zo makkelijk de zwakke plekken in onze samenleving vinden.

heeft bin laden aandelen upc?